Hvilket nyhedsbrev system skal jeg vælge?

Hvilket nyhedsbrev system skal jeg vælge?

Sukker du ved tanken om at sende nyhedsbreve?

Nyhedsbreve tager tid at skrive, jeg ved ikke hvad jeg skal fortælle og ingen læser dem alligevel… og jeg læser dem i hvert fald ALDRIG selv!

Okay.

Men…

Hvis jeg nu fortæller dig, at nyhedsbrev-systemet Mailchimp alene har 11 millioner aktive konti og 4 milliarder (ja, milliarder!) registrerede brugere, der læser de nyhedsbreve der sendes ud gennem deres platform, så må vi nok konkludere at nogle får noget ud af at sende nyhedsbreve.

Faktisk siger beregningerne at hver gang man investerer en krone i et nyhedsbrev så får man det 38 kroner igen – det er langt mere end f.eks. sociale medier.

Så nu skal vi snakke nyhedsbreve.

Her kommer en mini-guide til forskellene på nogle af de mange nyhedsbrev systemer der findes

Men før du vælger, er det vigtigt at du kigger på hvad du har brug for i DIN virksomhed. Sidder du med et system der ikke rigtigt passer til dine behov så læs med og se hvilket nyhedsbrev system du kan vælge som alternativ.

Det er forholdsvis let at eksportere dine kontakter og indlæse dem i et nyt system så der er ingen grund til at sidde og slås med et nyhedsbrev set up, der ikke passer til dig!

Mailchimp

Mailchimp har 20 år på bagen og er ubetinget verdens største nyhedsbrevsystem. De sidder på 60 % af markedet og det betyder du kan finde YouTube videoer om alt i systemet, stille spørgsmål i FB grupper og i det hele taget finde hjælp og inspiration alverdens steder.

Ulempen er at systemet hele tiden får nye funktioner så det kan være svært at finde rundt i som ny. Alle knapperne sidder IKKE helt logisk til at begynde med.

Mails bygges op af ‘klodser’ der trækkes ind – så vil du have en knap så markerer du knappen i siden og trækker den ind i dit nyhedsbrev hvor den skal sidde. Det er virkeligt let.

Mailchimp er integreret med en lang række andre systemer så du f.eks. kan oprette produkter og modtage betalinger direkte i nyhedsbrevet. Du kan også poste direkte på sociale medier fra Mailchimp.

Du får en gratis udgave der kan sende ‘almindelige’ nyhedsmails, men du har ikke mulighed for at sende automatiserede mails. Én automatisk velkomstmail når man skriver sig op, ja, men vil du sende en hel velkomstserie skal du opgradere og betale. Det billigste betalte abonnement koster $11 om måneden eller ca. 70 kr.

Se priser og funktioner for Mailchimp.

Mailerlite

Mailerlite er en ‘light version’ af Mailchimp. Helt perfekt til begyndere og en tand mere logisk opbygget. Designet er måske også lidt mere elegant – du kan se hvordan en mail ser ud i Mailerlite HER.

Du får op til 1000 læsere på det gratis abonnement og her har du også mulighed for at bygge automatiserede mailserier i gratisversionen – det er en af de helt store fordele i forhold til Mailchimp.

Mails bygges på samme måde som Mailchimp med ‘byggeklodser’ så til daglig er der ikke den store forskel.

Vil du gerne have flere funktioner med, så er investeringen i det billigste betalte abonnement $10 pr. måned.

Se priser og funktioner for Mailerlite

Klaviyo

Nu er vi nået til et af de systemer der helt specifikt er målrettet et bestemt segment, nemlig online butikker. Klaviyo kan integreres i en lang række webshop systemer som WooCommerce, Shopify og Magento.

Systemet er tilpasset kunderejsen i selve shoppen, så forlader kunden indkøbskurven, køber bestemte varer el lign så udløser det en kæde af begivenheder i mailsystemet. Hvis du har helt styr på dine kunders rejse gennem din webshop så er det et virkeligt godt supplement men det tager selvfølgelig tid at sætte op.
Der er også indbygget en SMS-funktion.

Se priser og funktioner for Klaviyo.

ConvertKit

ConvertKit er egentligt tænkt til ‘kreative hjerner’, altså musikere, kunsthåndværkere, forfattere osv. men er efterhånden også stor blandt behandlere og coaches.

Fidusen ved ConvertKit er at du kan sende mails til læsere der er interesseret i netop ét bestemt emne, så du kan opdele og segmentere på kryds og tværs. Så har du kunder der vælger en bestemt type af behandling kan du målrette mails kun til dem.

Og så kan du sælge dine digitale produkter direkte fra systemet: E-bøger, betalte nyhedsbreve, mini-kurser osv. Det er ikke en online kursusplatform, men det er pænt tæt på.

Du kan have op til 300 læsere og oprette produkter i den gratis version mens det billigste månedsabonnement koster $9 om måneden.

Se priser og funktioner for ConvertKit.

Da jeg skulle vælge hvilket nyhedsbrev system jeg ville bruge her fra Din Online Freelancer valgte jeg Mailchimp mens jeg sender nyhedsbreve fra mit Bed & Breakfast fra Mailerlite, så jeg kender begge systemer godt. Om man foretrækker det ene eller det andet er lidt hip som hap men over tid er jeg begyndt at hælde mere til Mailchimp, simpelthen fordi du kan finde hjælp til ALT online.

Jeg hedder Anette og jeg er virtual assistant, eller VA. Jeg hjælper mindre virksomheder – og deres ejere – med at blive fundet på Google ved at skrive blogs, skriver og sender nyhedsbreve, hjælper med opslag på sociale medier og deler i det hele taget to-do listen om i mindre mundrette bidder. Man spiser som bekendt en elefant én mundfuld af gangen, også når det kommer til markedsføring!

Læs mine andre blogs om markedsføring og teknik HER

Din Online Freelancer Virtual Assistant

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *